kotiliesi

Kulinarismi on hyvän ruoan arvojen vaalimista, kulinaristi on hyvän ruoan ystävä. Kulinarismia mahan täydeltä on ruokablogi, jossa kehitellään omia ruokaohjeita ja kokkaillaan ruokaa, jota kuka vaan voi valmistaa. Kaikista tärkeintä kuitenkin on ruoasta nauttiminen rakkaiden ihmisten seurassa. Tämä blogi on siis hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa mukaan!

Pientä purtavaa kuohuvan kaveriksi

sunnuntai 26. helmikuuta 2017
 Yksi mun lempiasioistani on keksiä paljon pientä purtavaa ja tarjoilla sen kanssa kuohuviiniä tai      sampanjaa. Kuplivat ovatkin viineistä itselle niitä rakkaimpia.


     Tässä kaksi suolaista suosikkia, joita olen laittanut usein kuohuvan kaveriksi.

     Vasemmalla kylmäsavulohileivät ja oikealla vuohenjuustopatongit.


     Näitä on mukava tehdä kun saat suuria määriä nopeassa ajassa tehtyä vaikkapa illanistujaisiin.
   



Kylmäsavulohileivät


Täysjyvä paahtoleipää

Piparjuurilevitettä

Kylmäsavulohta


Paahda leipiä haluamasi määrä joko uunissa grillivastusten alla tai leivänpaahtimessa.  Jos paahdat leipiä uunissa, kannattaa vilkuilla, etteivät pääse palamaan ☺
Kun leivät ovat sopivan paahtuneita, anna hetki jäähtyä ja sen jälkeen leikkaa mieluiseksesi. Itse leikkasin, kuten kuvassa näkyy, reunat pois.
Tämän jälkeen päälle levitettä ja viimeiseksi kylmäsavulohisiivuja.



Vuohenjuustopatongit


Esipaistettu patonki tai tuore patonki


Valkohome vuohenjuustoa

Kirsikkatomaatteja

Basilikanlehtiä

Oliiviöljyä


Mikäli patonki on esipaistettu, paista se ensin ja sitten leikkaa sopiviksi pieniksi suupaloiksi.
Kun sinulla on haluamasi määrä paloja, ripottele vähän öljyä palojen pinnoille.
Lisää sopiva pala juustoa, puolikas kirsikkatomaatti, basilikanlehti ja voilá!

Nopeaa ja herkullista! Toki näistä voi tehdä hiukan kauniimpiakin, omani ovat vähän viimeistelyä vailla☺

Pikku vinkki! Makean version paahtoleivistä saat vaihtamalla levitteen esimerkiksi vaniljatuorejuustoon ja lisäämällä päälle tuoreita mansikoita! Tai mitä ikinä haluatkaan ☺




Post Comment
Lähetä kommentti