Parhaita makuja ympäri maailmaa

maanantai 27. helmikuuta 2017

Olen ollut niin onnekas, että olen ehtinyt reissaamaan jokseenkin aika paljon. Paras asiahan reissun päällä on aina tutustua uusiin ruokakulttuureihin ja maistaa kaikkea mahdollista. ☺ Ajattelinkin, että voisin jakaa näitä tunnelmia kuvien avulla, koska joskus kuvat kertovat enemmän kuin tuhannet sanat ☺Ja tietty kivahan olisi jos joku saisi näistä inspiraatiota tuleville matkoilleen.



Thaimaan jättikatkaravut


Thaimaassa ihan ykkösherkkua olivat nämä panko tyylisillä muruilla kuorrutetut jättikatkaravut. Niiden kanssa tarjoiltiin hapanimeläkastiketta, joka näkyy kuvassa pikkuisena pussukkana.

Ravut olivat ihanan mehukkaita ja mausta huomaa kyllä heti, että tuoreita ovat. Meillä kun Suomessa tuppaa saamaan usein mereneläviä pakasteena.







Meksikon molcajete ja hummeri


Meksikossa ällistyin maistaessani molcajete nimistä annosta. Herkut tarjoillaan kivestä valmistetusta isosta kulhosta, joka tuodaan pöytään tulikuumana. Meidän kulhossamme oli kanaa, chorizo- makkaraa, kaktusta, kevätsipulia, juustoa ja ihanan tulista kastiketta. Pöytään kannettiin myös tortillalettuja ja ideana on ottaa kulhosta haluamasi määrä täytteitä letun väliin. Kana oli mehukasta ja juusto (jonka nimeä en muista) oli mukavan paksua, joten se ei sulanut kokonaan. Sipuli toi raikkautta ja kaktus oli hitusen kitkerää. Kaikista näistä tuli yksi kokonaisuus herkullisen kastikkeen ansiosta. Ja voi jösses miten hyvää!







Hummerista tulikin suuri rakkauteni. Maistoin ensimmäisen kerran elämässäni hummeria Meksikossa. Se oli (tietysti) tuoretta, mutta täysin uutta mulle oli miten lihaisa koostumus hummerissa on verrattuna muihin mereneläviin. Maku on hento ja hieno. En edes pystynyt keskittymään noihin kasviksiin tuolla lautasen reunalla, sen verran tuo äyriäinen huomioni vei.
Ei ihme, että hummeria pidetäänkin arvokkaana merenelävänä.







Wagyu-sisäfileepihvi Rukalla

Tällä kertaa matkattiin niinkin huikean kauas kuin Suomen Rukalle 😄 Mutta täytyy myöntää, että yksi parhaimpia pihvejä, joita on tullut nautittua. Kuvassa siis Wagyu härän 180g:n pihvi. Wagyu härän lihan sanotaankin olevan maailman parasta, mutta se olkoon jonkun viisaamman päätettävissä onko näin. Pihvi oli kuitenkin erittäin mureaa ja maukasta. Halusin pihvilleni arvoisensa kumppanin eli punaviinikastikkeen. Saatan olla kaavoihin kangistunut, mutta mielestäni punaviinikastike on pihville se ainoa ja oikea. Kuvasta voikin erottaa parilan jäljet pihvin pinnassa ja sepä vain lisäsi nautintoa. Tilasin pihvini mediumina, koska pihvi on yksinkertaisesti parhaimmillaan mediumina. Ja sitä sain mitä tilasin.






Eräs toinenkin hyvä pihvi, jonka olen päässyt syömään on ollut chateaubriand eli paksu naudan pihvi. Tämä nautittiin Las Vegasissa, silloisessa Bally's Steakhousessa. Nykyisin ravintolalla taitaa olla jo uusi nimi.




Kalmaria Kreikassa

Ja taas, mereneläviä!😄 Mutta niitä on pakko aina saada ulkomailla. Kreikassa ollessamme maistoin siis uppopaistettua kalmaria. Kokeilemisen arvoista tämä oli tottakai, mutta hiukan mautonta. Ehkä vähän suolaa olisi piristänyt kalmaria hiukan. Parasta olivat nuo pienet rapeat lonkerot, kun ne rouskuivat hampaiden välissä. Niitä olisi syönyt enemmänkin. ☺







Maailma on täynnä herkkuja joten jos reissaat ja pidät ruoasta, ole avoimin mielin ja maista uusia ruokia! ☺


Post Comment
Lähetä kommentti